استارتاپ های موفق در ایران - اکوسیستم استارتاپ ایران

ساخت وبلاگ

استارتاپ های موفق در ایران

معرفی اکوسیستم استارتاپ ایران

تهران پایتخت ایران و مرکز استان تهران است که دارای جمعیت حدود 9 میلیون در شهر تهران و 16 میلیون در مناطق گسترده شهری است. تهران بزرگترین شهر ایران و دومین شهر بزرگ غرب آسیا و سومین در خاورمیانه می باشد. در جهان از نظر بزرگی، 29امین شهر می باشد.

در سال 2015، اکوسیستم استارتاپ ایران در نقطه اوج خود بود و بسیاری از استارتاپ های وب و اپلیکیشنی نیز به وجود آمد. در واقع می توان گفت که ایران بیشترین رشد تشکیل استارتاپ در منطقه را داشت. در سال 2016 شاهد بروز چشمگیر تجارت الکترونیک در تهران بودیم.

استارتاپ های موفق در ایران

1. دیجی کالا : دیجی کالا بزرگترین شرکت خرده فروشی صورت اینترنتی در ایران است که در سال 2006 راه اندازی گردید. امروزه دیجی کالا، پربازدید ترین سایت در خاورمیانه و بزرگترین سایت فروش محصولات دیجیتالی و الکترونیکی در ایران می باشد.

2. کافه بازار: یک شرکتی است که بزرگترین بازار انواع اپلیکیشن های گوشی های هوشمند در ایران می باشد. موسسان این استارتاپ توانسته اند میلیون ها کاربر، تبلیغات کنندگان اینرنتی و برنامه نویسان گوشی های هوشمند را از طریق بسترهایی مانند آپ استور بازار به یکدیگر متصل نمایند.

3. مامان پز: مامان پز در واقع شبکه ای از آشپزهای خانه است. در این شبکه زنان خانه دار که آشپزی خوبی دارند می توانند اقدام به سفارش و پخت انواع غذا برای مشتریان خود کنند.

4. تاکسی مد: نخستین سایتی که مجموعه ای از آخرین برندهای خارجی و ایرانی فشن و مد را با تخفیف ارائه می دهد.

5. تاپسی: یک پلتفرم کرایه تاکسی که خدمات لجستیکی وحمل و نقل را به مشتریان و افراد می دهد.

6. زرین پال: زرین پال پیشرفته ترین درگاه پرداخت اینترنتی امن در ایران است که کسب و کارهای اینترنتی کوچک و بزرگ می توانند از آن برای فروش اینترنتی کالاهای خود و پرداخت وجه استفاده کنند.

7. شفاجو: یک استارتاپ ایرانی است که انواع دستورالعمل های پزشکی را ارائه می دهد.

8. ایسام: یک فروشگاه اینترنتی است که افراد در آن اقدام به خرید و فروش کالا و انواع خدمات می کنند.

9. حسابیت: یک نرم افزار مبتنی بر وب است به شما کمک می کند تا فاکتورهای زیبا را به افراد به منظور یادآوری پرداخت و همچنین پرداخت آنلاین انجام دهید.

نقات قوت ایران به عنوان اکوسیستم استارتاپ

ایران دارای بزرگترین جمعیت تحصیل کرده و دارای پتانسیل کارآفرینی بزرگ است. نفوذ اینترنت و گوشی های هوشمند در ایران به قدری سریع بوده است که امروزه بیش از 70 درصد از جمعیت زیر 35 سال ایران، از آن ها استفاده می کنند. براساس گزارشات رسمی، حداقل نیمی از ایرانیان، از گوشی های هوشمند استفاده می کنند. البته در خصوص تعداد کاربران استفاده کننده از اینترنت، تناقض هایی وجود دارد اما براساس آمارهای رسمی جهانی، ایران بیش از 46 میلیون کاربر اینترنتی دارد که تقریبا نیمی از تعداد کل کاربران استفاده کننده از اینترنت در خاورمیانه البته نه با دسترسی منظم، می باشد.

نقاط ضعف ایران به عنوان اکوسیستم استارتاپ

هر اکوسیستم، چالش ها و مزیت های مخصوص به خود را دارد و این مساله هم برای ایران صادق است. پیدا کردن یک اکوسیستم بدون چالش و مشکل غیر ممکن است.

یکی از چالش های اصلی اکوسیستم استارتاپ در ایران، نبود همتی برای هدف گذاری در بازاربین المللی است. نبود بودجه کافی برای پوشش و حمایت استارتاپ ها، نبود راهنما مطلع از فرآیند استارتاپ ها و همچنین نبود فریم ورک قانونی صحیح برای ثبت استارتاپ از مشکلات آن ها در ایران می باشد.

بزرگترین عوامل تاثیرگذار در اکوسیستم استارتاپ ایران

1. مشارکت کننده ها و سرمایه گذاران در ایران

در انجمن استارتاپ ایران، هنگامی که نام مشارکت و سرمایه گذاری بیان می شود، نام شرکت ساراوا است که در واقع یکی از بزرگترین سرمایه گذاران دیجی کالا می باشد. شرکت دیگر رهنما است که در واقع یک هلدینگ سرمایه گذاری در ایران می باشد که 20 استارتاپ را تحت پوشش خود قرار داده است.

یکی دیگر از شرکت های جدید ایرانی، شرکت ایراتل است که جز اولین های واردکننده موبایل به ایران می باشد. درواقع ایراتل نماینده رسمی نوکیا در ایران است. شرکت تاثیرگذار دیگر گریفون است یک شرکت خصوصی است که در زمینه تکنولوژی سرمایه گذاری کرده است. این شرکت به دنبال راه اندازی مراحل اولیه استارتاپ ها می باشد.

2. شتاب دهنده ها و فضاهای کسب وکار در ایران

  • رشد کمپ های استارتاپی، برنامه های آموزشی و تکنولوژی، فضاهای همکاری، خدمات مشاوره ای، سرمایه گذاری بودجه ای و غیره از فعالیت های شرکت دیموند است به کارآفرینان، توسعه دهندگان و طراحان کمک می کند تا رشد کنند و کسب وکاری را ایجاد کنند که مردم جذب آن شوند و دنیایشان را تغییر دهد.
  • تاک یک شتاب دهنده استارتاپی و یک صندوق سرمایه گذاری با تمرکز محلی و دید جهانی است که بر تغییرات تاکید دارد.
  • آواتک یک شتاب دهنده استارتاپی است به کارآفرینان در تامین وسائل برای رشد کسب وکار خود کمک می کند. کمک به کارآفرینان با مربی، آموزش کارآفرینان، تهیه بودجه و یک فضای کاری خلاق از نمونه فعالیت های این آژانس است.
  • مپس نخستین مرکز پشتیبان برای تکنولوژی و فنی کارها و کارآفرینان در منطقه MENA با پیشنهاد پشتیبانی برای توسعه اکوسیستم ها است که روحیه خلاقیت و مستقل بودن را در جوانان حرفه ای در بخش تکنولوژی ایجاد می کند.
  • فینوا یک فضای همکاری است. در واقع یک رسانه و وسیله ای برای تیم ها، مربیان و سرمایه گذاران است تا بتوانند با استفاده از قابلیت خودشان و تسهیلات اعطایی از طرف این شرکت رشد کنند.

3. رویدادهای استارتاپی و IT در ایران

در سال 2014، تهران میزبان بیشترین رویداد های استارتاپی بود. اما در سال های اخیر، شاهد رشد این رویداد در نقاط مختلف ایران و شهرهای کوچک و بزرگ تحت نام " استارتاپ ویکند" هستیم. در ادامه چند استارتاپ را معرفی میکنیم:

جشنواره وب موبایل ایران: جایزه این رویداد، یک از باارزشترین ها در دنیای اینترنت است. در این رویداد افراد مختلفی از جمله مالکان وب سایت ها، مختصصان وب و موبایل نیز شرکت می کنند. در انتها به بهترین وب سایت و اپلیکیشن گروه ها جایزه داده می شود.

استارتاپ گریند تهران: بزرگترین استارتاپ مستقل که فعالان آموزشی و غیره را که شامل 215 هزارنفر را از 185 شهر است را به هم متصل می کند. شما می توانید در استارتاپ گریند تهران، اصفهان، زنجان، شیراز و رشت شرکت کنید.

استارتاپ ویک تهران: در این استارتاپ، کارآفرینان، رهبران محلی و خیلی از افرادی که با هم دوست هستند و ایده ای دارند به مدت 5 روز در یک محل جمع می شوند تا ایده ای را به اجرا برسانند. نخستین استارتاپ ویک در زنجان برگزار شد.

استارتاپ ویکند تهران: یک رویداد 54 ساعته که گروه های مختلفی از توسعه دهندگان، مدیران کسب و کار، کارآفرینان، بازاریابان، گرافیست کار با هم دریک محل جمع می شوند تا بتوانند دموی اولیه ایده خود را اجرا کرده و در نهایت بهترین دمو پذیرفته شده که شانس سرمایه گذاری توسط افراد سرمایه گذار حاضر در آنجا را دارد.

4. رسانه های استارتاپ در ایران

شنبه مگ، نخستین مجله استارتاپی که به صورت هفتگی منتشر می شود.

تیچ رسا که در ژوئن 2015 تاسیس شد و رسانه ای است که تمامی استارتاپ های ایرانی را تحت پوشش قرار می دهد و همچنین راه ارتباطی جهان با استارتاپ های ایران است.

دکتر استارتاپ که در آن تجربیات و آموزش های لازم در خصوص استارتاپ بسته به فرهنگ ایران قرار داده شده است.

خوشفکری که یک وبسایت آموزشی برای یادگیری پایه و اساس کارآفرینی و استارتاپی است.

منبع:
iran startup

طراحی سایت...
ما را در سایت طراحی سایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شایسته sitekar بازدید : 122 تاريخ : يکشنبه 7 خرداد 1396 ساعت: 4:16